העובר שוקל כשלושה קילוגרם והוא בשל לצאת אל החיים שבחוץ. עכשיו נשאר לחכות ללידה, להמשיך לארגן את חדר הילדים או להזמין ציוד וכמובן לשמור עליך ועל העובר. כדאי להמשיך להרגיש ולספור תנועות עובר, למדוד לחץ דם ולהיות ערניים לגבי שינויים בגוף.
התפתחות העובר בשבוע 37
העובר שלך כבר שוקל כשלושה קילוגרם והוא תינוק מושלם. מערכת השרירים של העובר מבשילה. הוא עדיין אינו נושם ברחם באופן עצמאי אלא, מקבל הכל על ידי חבל הטבור.
שלב זה של ההריון העובר השלים את התפתחותו ולמעשה בשל ללידה. אם תלדי בשלב זה העובר לא נחשב לפג כיוון שהוא מספיק גדול והריאות שלו בשלות ומסוגלות להתמודד עם החיים שמחוץ לרחם
מה קורה לאישה בשבוע 37
את כנראה עייפה וחש כבדות, לא קל לישון בשבוע 37 עם בטן גדולה ועובר שלפעמים זז. בשלב הזה לעיתים יש הפרשות רבות ולפעמים הפקק הרירי משתחרר ומרמז על לידה קרובה.
מומלץ להכין תיק ללידה בשלב זה וגם לדאוג לחדר התינוק
זה שלב בו חשוב לבדוק שלחץ הדם לא עולה והאת לא סובלת מרעלת הריון. מדובר במצב היכול לקרות כבר משבוע 20 ומאופיין בהופעת בצקות, חלבון גבוה בשתן ועלייה בלחץ הדם. במצב זה יבצעו זירוז לידה מהיר כדי להפסיק את ההריון ולדאוג לשלומה של האישה והתינוק.
מה עוד כדאי לדעת על שבוע 37
הפקק הרירי – הפקק הרירי הוא צבר תאים באזור צוואר הרחם מטרתו במהלך ההריון להגן על הקרומים ועל העובר, מפני זיהומים ועוד. הפקק הרירי משתחרר החל מחודש תשיעי ממש לפני הלידה. הוא מופיע ככתמים חומים או ריר צמיגי.
בריחת שתן - בשלב זה ובטח גם לפני, ישנו לחץ על שלפוחית השתן ולעיתים תחושה של בריחת שתן בעיקר בזמן שיעול או ההתעטשות. חשוב להתחיל לתרגל תרגילים לחיזוק רצפת האגן, ולדעת שאפשר לטפל בנושא.
עיסוי פירנאום - פרינאום הוא האזור המפריד בין פי הטבעת לבין הנרתיק ויש לידות בהן הפירנאום נפגע בזמן הלידה מהלחץ ומיציאת התינוק החוצה. קרעים גדולים יוצרים מגוון של בעיות לאחר הלידה כמו בעיה בשליטה בסוגרים, כאבים בזמן קיום יחסי מין ועוד. ישנה המלצה של חלק מהמילדות והדולות לבצע עיסויים באזור. יש רופאים שיטענו שגם בלי עיסוי הגוף משחרר בתהליך הלידה חומרים הגורמים לאלסטיות של הנרתיק ולגמישות עצמות האגן. זו כמובן בחירה שלך.
טחורים – העיכול איטי יותר בשלב זה של ההריון והוא לעיתים יוצר תופעה של עצירות. גם עלייה בנפח הדם, עלייה ברמות הפרוגסטרון, הגורם להחלשת שרירי הגוף (כן וגם שרירי פי הטבעת) והלחץ של הרחם הגדל והעובר ,יכולים ליצור טחורים. מה שנשאר זה לשתות הרבה, לדאוג לעשות פעילות גופנית מתונה ובעיקר לדאוג לתזונה עשירה בסיבים.
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.